Kärleksmums

Du behöver

  • Sockerkakssmet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 1/2 dl Solhavre (= havremjölk)
  • 100 g mjölkfritt margarin (smält eller helst flytande)
  • 1 msk apelsinjuice-koncentrat (viktigt!)
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 4 msk smält mjölkfritt margarin
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk starkt kaffe
  • 2 msk kakao
  • (kokos)

Hur gör man?

Smörj en långpanna ca 20 x 30 cm. Blanda vetemjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver. Smält margarinet (eller använd flytande margarin) och tillsätt detta tillsammans med Solhavren och juice-koncentratet. Rör om tills smeten är slät. Bred ut smeten i formen och grädda i 225-250°C ca 15 minuter. Låt kallna.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och låt kallna. Bred ut på den kalla kakan. Strö över kokos och ställ kallt. Skär i rutor.

Kakorna ser ut precis som vanliga kärleksmums, och smakar lika gott

Populära recept

Se alla