Kärleksmums
Du behöver
- Sockerkakssmet
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 2 msk kakao
- 2 1/2 dl Solhavre (= havremjölk)
- 100 g mjölkfritt margarin (smält eller helst flytande)
- 1 msk apelsinjuice-koncentrat (viktigt!)
- Glasyr
- 3 dl florsocker
- 4 msk smält mjölkfritt margarin
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk starkt kaffe
- 2 msk kakao
- (kokos)
Hur gör man?
Smörj en långpanna ca 20 x 30 cm. Blanda vetemjöl, kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver. Smält margarinet (eller använd flytande margarin) och tillsätt detta tillsammans med Solhavren och juice-koncentratet. Rör om tills smeten är slät. Bred ut smeten i formen och grädda i 225-250°C ca 15 minuter. Låt kallna.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren och låt kallna. Bred ut på den kalla kakan. Strö över kokos och ställ kallt. Skär i rutor.