Grekisk skinkstek

Du behöver

  • 2 kg skinkstek med ben eller hel karré
  • 1-2 dl grovt havssalt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1/2 dl olivolja
  • 3 msk flytande honung

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Klappa in steken/karrén ordentligt i salt. Krossa vitlöksklyftorna och tryck på dem ovanpå tillsammans med repad rosmarin.
  3. Lägg köttet på ett galler och ringla över oljan. Ugnsstek i 3 1/2 timme.
  4. Ta ut steken och höj temperaturen till 200°C. Ringla honung över steken och ställ in den i ytterligare 10 minuter.
  5. Ta ut steken och låt den vila i ca 10 minuter. Skär loss steken från benet och skär i tunna skivor.

FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri

Populära recept

Se alla