Koreanska spjäll

Du behöver

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 2 tsk chipotlepaste eller sambal oelek

Hur gör man?

  1. Blanda alla ingredienser till en marinad. Lägg spjällen i dubbla plastpåsar och häll på marinaden.
  2. Gnid in marinaden och låt köttet marinera i minst 2 timmar. Vänd påsen någon gång.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Lägg spjällen i en ugnssäker form. Stek dem i ugnen i 45-55 minuter. Pensla då och då med marinaden.

FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri, kontrollera för säkerhets skull innehållet i chipotlepasten.

Tips!

1 msk honung i marinaden ger god sötma för den som gillar det. Det går även bra att använda tunna spjäll. Stek dem i ugnen i ca 25 minuter.

För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren

Populära recept

Se alla