Koreanska spjäll
Du behöver
- 1 kg tjocka revbensspjäll
- 1 msk sesamolja
- 1 msk färskriven ingefära
- 2 msk japansk soja
- 1 msk asiatisk fisksås
- 2 tsk chipotlepaste eller sambal oelek
Hur gör man?
- Blanda alla ingredienser till en marinad. Lägg spjällen i dubbla plastpåsar och häll på marinaden.
- Gnid in marinaden och låt köttet marinera i minst 2 timmar. Vänd påsen någon gång.
- Sätt ugnen på 200°C. Lägg spjällen i en ugnssäker form. Stek dem i ugnen i 45-55 minuter. Pensla då och då med marinaden.
FÖR ALLA? Gluten-, mjölk- och äggfri, kontrollera för säkerhets skull innehållet i chipotlepasten.
Tips!
1 msk honung i marinaden ger god sötma för den som gillar det. Det går även bra att använda tunna spjäll. Stek dem i ugnen i ca 25 minuter.
För en mer klassisk julsmak: rör ut 2 msk fransk honungssenap (honey dijon) med 1 msk japansk soja, 1/2 msk tomatpuré och 1/2 dl olja. Pensla spjällen med glasyren