Malins mumsiga morotskaka

Du behöver

Kakan

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl socker
  • 2-3 morötter
  • 1 tsk fiberhusk ( + 1,5 dl vatten. Koka upp och ta av från värmen och vispa i 3-4 min, låt sedan svalna)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel

Krämen

  • 1 paket GoGreen visp (havrebaserad, innehåller sojalecitin) alt Kara kokosgrädde (innehåller ärtsläktingar) eller annan grädde utifrån känslighet
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • saften av en 1/2 pressad citron

Hur gör man?

Börja med att göra fiberhuskmassan i en kastrull. Rör ned margarin och socker i en bunke poröst och tillsätt hälften av fiberhuskmassan. Riv därefter morötterna fint, och tillsätt dom till smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel för sig och rör sedan ner i smeten. Tillsätt också den andra hälften av fiberhuskmassan.

Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ungen i 175 C i ca 40 min.

Blanda sedan alla ingredienser till krämen och ställ in i kylen.

Bred på krämen när kakan svalnat, annars smälter den.

Populära recept

Se alla