Malins mumsiga morotskaka
Du behöver
Kakan
- 100 g mjölkfritt margarin
- 2,5 dl socker
- 2-3 morötter
- 1 tsk fiberhusk ( + 1,5 dl vatten. Koka upp och ta av från värmen och vispa i 3-4 min, låt sedan svalna)
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
Krämen
- 1 paket GoGreen visp (havrebaserad, innehåller sojalecitin) alt Kara kokosgrädde (innehåller ärtsläktingar) eller annan grädde utifrån känslighet
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- saften av en 1/2 pressad citron
Hur gör man?
Börja med att göra fiberhuskmassan i en kastrull. Rör ned margarin och socker i en bunke poröst och tillsätt hälften av fiberhuskmassan. Riv därefter morötterna fint, och tillsätt dom till smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel för sig och rör sedan ner i smeten. Tillsätt också den andra hälften av fiberhuskmassan.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ungen i 175 C i ca 40 min.
Blanda sedan alla ingredienser till krämen och ställ in i kylen.
Bred på krämen när kakan svalnat, annars smälter den.