Supergott Tunnbröd

Supergott Tunnbröd

Du behöver

  • 50 g margarin eller smör (enligt överkänslighet)
  • 3 dl vatten
  • ½ dl pofiber
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stött kummin
  • ca 8 dl glutenfri ljus mjölmix eller mjölkfri mjölmix eller mjölk-vetestärkelse-soja-ärtbönfri mjölmix

Hur gör man?

Smält fettet, tillsätt vatten och pofiber och låt det bli ljummet 37c. Rör ut jästen i degspadet. Blanda i övriga ingredienser men spara ca 1 dl mjöl. Låt jäsa övertäckt 30 min. Arbeta degen på bakbord och dela den i 16 bitar. Kavla först ut till tunna kakor. Kavla sedan ett par gånger med kruskavel. Grädda på bakplåtspapper i 225c i ca 8min.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons