Kladdkaka utan mjölk och ägg
Du behöver
- 175 g mjölkfritt margarin
- 1 msk ljus sirap
- 3 1/2 dl socker
- 1 dl kakao
- 3 dl vetemjöl
- 1,25 dl sojagrädde eller annan alternativ grädde utifrån allergi
Glasyr
- 4 dl florsocker
- 3 msk vatten
- 4 droppar pepparmyntsolja
Topping
- 50 g riven mörk mjölkfri choklad (Kung
- Markatta)
Hur gör man?
Värm ugnen till 175 grader. Smält
margarinet.
Rör i sirapen och sockret.
Låt sockret smälta.
Sikta i kakao och vetemjöl.
Rör i sojagrädden.
Häll i smeten i en smord form med löstagbar
botten.
Grädda i ugnen i 20 minuter.
Kakan kommer att se lös ut när du tar ut den
ur ugnen men om den får stå ett tag får den
den exakt rätta, kladdiga konsistensen.
Blanda florsocker, vatten och
pepparmyntsolja.
Bred glasyren över kakan.
Riv chokladen och sikta över.