Kladdkaka utan mjölk och ägg

Du behöver

  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,25 dl sojagrädde eller annan alternativ grädde utifrån allergi

Glasyr

  • 4 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 4 droppar pepparmyntsolja

Topping

  • 50 g riven mörk mjölkfri choklad (Kung
  • Markatta)

Hur gör man?

Värm ugnen till 175 grader. Smält

margarinet.

Rör i sirapen och sockret.

Låt sockret smälta.

Sikta i kakao och vetemjöl.

Rör i sojagrädden.

Häll i smeten i en smord form med löstagbar

botten.

Grädda i ugnen i 20 minuter.

Kakan kommer att se lös ut när du tar ut den

ur ugnen men om den får stå ett tag får den

den exakt rätta, kladdiga konsistensen.

Blanda florsocker, vatten och

pepparmyntsolja.

Bred glasyren över kakan.

Riv chokladen och sikta över.

Populära recept

Se alla