Kalaskringlor

Kalaskringlor

Du behöver

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 2,5 dl rismjöl eller majsmjöl
  • vatten (till pensling)

Glasering

  • 2 dl florsocker
  • 1,5 msk saft
  • 1–2 droppar olja

Hur gör man?

Rör matfettet vitt och poröst. Tillsätt mjöl, vatten och olja och arbeta samman till en deg. Låt vila i kyl i 15-20 minuter. Rulla ut till fingertjocka längder som skärs i 20-25 st lika långa bitar. Forma tillkringlor och lägg dem på bakplåtar klädda med bakplåtspapper. Pensla med vatten och grädda i 225 grader tills de är guldgula, låt dem kallna på plåten. Rör samman glasyren och glasera de kalla kringlorna med glasyren.

Annons