Glutenfria Mazariner
Du behöver
- 100 gr margarin
- 50 gr strösocker
- 1 ägg
- 210 gr glutenfritt mjöl/Finax
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 2,5 hg färdig mandelmassa
- 125 gr margarin
- 2 st ägg vispas i ett i taget
- 10 bittermandel males
Hur gör man?
Rör margarin och socker poröst
Tillsätt ett ägg i taget och sedan
glutenfriamjölet och bakpulver.
Sätt en klick i varje bakform av aluminium
och tryck ut degen tunt efter väggarna på formen.
Om det känns kladdigt sätt lite mjöl på degklicken
Gör sedan i ordning fyllningen, lättast att köra
den i mixer eller elvisp och fyll.formarna
med 1 msk i varje form
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 20 min eller tills de
fått fin färg
När kakorna kallnat gör en
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten