Glutenfria Mazariner

Du behöver

  • 100 gr margarin
  • 50 gr strösocker
  • 1 ägg
  • 210 gr glutenfritt mjöl/Finax
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2,5 hg färdig mandelmassa
  • 125 gr margarin
  • 2 st ägg vispas i ett i taget
  • 10 bittermandel males

Hur gör man?

Rör margarin och socker poröst

Tillsätt ett ägg i taget och sedan

glutenfriamjölet och bakpulver.

Sätt en klick i varje bakform av aluminium

och tryck ut degen tunt efter väggarna på formen.

Om det känns kladdigt sätt lite mjöl på degklicken

Gör sedan i ordning fyllningen, lättast att köra

den i mixer eller elvisp och fyll.formarna

med 1 msk i varje form

Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 20 min eller tills de

fått fin färg

När kakorna kallnat gör en

Glasyr

2 dl florsocker

2 msk vatten

Populära recept

Se alla