Farbror Bergs superskorpor
Du behöver
- 250 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- ½ tsk salt
- 1½ dl socker
- 1 msk malen kardemumma
- 1½ l glutenfri mix
Hur gör man?
Ugn: 225grader
Smält fettet i en kastrull och häll i mjölken. Låt bli 37grader och häll över en del av vätskan i skål. Lös upp jästen och häll sedan i resten av vätskan.
Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (90%). Strö över lite mjöl och låt jästa med duk över 30min.
Knåda/slå in resten av mjölet och forma till fyra längder ca: 40cm långa på en plåt med bakplåtspapper. Pensla fett mellan längderna och låt jäsa med duk över 35min.
Grädda dem i ugnen ca. 15min och tag sedan ut dem och låt dem kallna.
Dela de kalla längderna på längden och skär dem sedan i skorpbitar och låt dem rostas i ugnen på svag värme. Känn efter om värmen behövs ökas för att få dem krispiga.
LYCKA TILL!