Vit kladdkaka

Vit kladdkaka

Du behöver

  • 200 g vit choklad
  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 300 g kesella 10%
  • rivet skal och saft från 1 citron
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Garnering

  • 200 g färska blåbär och hallon
  • 1½ msk florsocker
  • 1 dl aprikospuré (barnmat)

Hur gör man?

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant.

Hacka och lägg chokladen i en plastbunke. Smält i micron på låg effekt. Tillsätt matfettet och rör tills det smälter.

Rör samman sockret och kesellan till en jämn smet. Tillsätt chokladsmöret. Rör ner citronskalet och saften.

Blanda noga mjölet,vaniljsockret,bakpulvretoch saltet i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i smeten under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan 40-45 minuter.

Blanda bären florsockret och purén i en bunke. Bre massan över kakan.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons