Mumsig fruktkaka

Du behöver

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Semper mix utifrån överkänslighet
  • 2 msk Pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg alt Loprofin äggersättning eller Orgran`s No egg mix
  • 1 dl vatten
  • Valfri frukt
  • 50 gram mjölkfritt margarin
  • pärlsocker

Hur gör man?

Blanda alla torra ingredienser

Blanda 2 tsk No egg eller Loprofin äggersättning med 2 msk vatten.

Blanda med de torra ingredienserna, tillsätt ca 1 dl vatten.

Bröa en pajform, 24 cm.

Häll i smeten och lägg på valfri frukt så att smeten nästan täcks.

Vinbär, rabarber, hallon, blåbär, äpple...

Hyvla smör el margarin över kakan och strö över pärlsocker.

Grädda i 200 graders värme i ca 20-25 min

Går ganska bra att skära i bitar när den svalnat. Servera ev glass till

Populära recept

Se alla