Mumsig fruktkaka
Du behöver
- 2 dl strösocker
- 2 dl Semper mix utifrån överkänslighet
- 2 msk Pofiber
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg alt Loprofin äggersättning eller Orgran`s No egg mix
- 1 dl vatten
- Valfri frukt
- 50 gram mjölkfritt margarin
- pärlsocker
Hur gör man?
Blanda alla torra ingredienser
Blanda 2 tsk No egg eller Loprofin äggersättning med 2 msk vatten.
Blanda med de torra ingredienserna, tillsätt ca 1 dl vatten.
Bröa en pajform, 24 cm.
Häll i smeten och lägg på valfri frukt så att smeten nästan täcks.
Vinbär, rabarber, hallon, blåbär, äpple...
Hyvla smör el margarin över kakan och strö över pärlsocker.
Grädda i 200 graders värme i ca 20-25 min
Går ganska bra att skära i bitar när den svalnat. Servera ev glass till