Kladdkaka med kokostäcke
Du behöver
-
2,5 dl socker
-
50 gr rumsvarmt mjölkfritt margarin
-
2,5 dl vetemjöl
-
1 tsk bakpulver
-
4 msk kakao
-
1 tsk vaniljsocker
-
1 krm salt
-
1,5 dl havredryck
-
Kokostäcke
-
100 gr kokos
-
1 dl strösocker
-
½ dl sirap
-
Knappt 50 gr mjölkfritt margarin
-
¾ dl Oatly iMat (13%)
Hur gör man?
- Vispa socker och margarin poröst med 1 msk havredryck.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dessa växelvis med resten av havredrycken.
- Vispa i minst 2 minuter.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.
- Grädda i 150° i 35-40 min.
Kokosblandningen kokas i 5 minuter. Efter att kakan gräddats bred på blandningen och grädda ytterligare ca 5 minuter tills täcket fått en gyllene färg.
Dubblera kakan och kokostäcket för att baka i långpanna.