Skorpor
Du behöver
- 250g mjölk- och sojafritt margarin
- 4½ dl vatten
- 1 dl Rapsy Matlagningspulver
- 50 g jäst
- ½ tsk salt
- 1½ dl socker
- 1 msk malen kardemumma
- 1½ l Laila´s Glutenfri Fin Mix
Hur gör man?
ugnsvärme 225 grader
Smält fettet i en kastrull och häll i vattnet och vispa ner Matlagningspulvret. Värm till 37 grader (fingervarmt). Häll över en del av vätskan i en bunke (2-3 l). Lös upp jästen och häll sedan i resten av vätskan
Tilsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet, spar 2 dl till utbakningen. Strö över lite mjöl och låt jäsa under duk 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda in av det sparade mjölet. Degen ska vara lös men ej kladda. Dela degen i fyra bitar och baka ut bitarna till ca 40 cm långa längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla fett mellan längderna. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
Grädda dem i ugnen ca 15 minuter, tag sedan ut dem och låt dem kallna.
Dela de kalla längderna i 8-10 cm långa bitar och dela dem på längden med gaffel så att delningsytan blir ojämn. Lägg dem på plåt och rosta i ugnen på svag värme 150 - 175 grader.