Chokladkaka

Chokladkaka

Du behöver

  • 3 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 150 g flytande mjölkfritt margarin (culinesse)

Ersättning för 2 ägg

  • 2 tsk maizena

  • 4 msk vatten

  • 1 msk flytande margarin

  • 1,5 dl hett vatten

  • 1,5 tsk bakpulver (valfritt)

Hur gör man?

Rör ihop alla torra ingredienser.

Tillsätt ägg-ersättningen och smälta

margarinet (flytande margarin behöver inte

smältas först).

vispa ihop.

Tillsätt det heta vattnet sist, vispa så det

blir en jämn smet. (smeten blir ganska lös)

Häll i en rund vanlig smord och bröad form.

Jag använde Olda ströbröd/majsmjöl och

flytande margarin till formen.

Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons