
Chokladkaka
Du behöver
- 3 dl socker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 150 g flytande mjölkfritt margarin (culinesse)
Ersättning för 2 ägg
-
2 tsk maizena
-
4 msk vatten
-
1 msk flytande margarin
-
1,5 dl hett vatten
-
1,5 tsk bakpulver (valfritt)
Hur gör man?
Rör ihop alla torra ingredienser.
Tillsätt ägg-ersättningen och smälta
margarinet (flytande margarin behöver inte
smältas först).
vispa ihop.
Tillsätt det heta vattnet sist, vispa så det
blir en jämn smet. (smeten blir ganska lös)
Häll i en rund vanlig smord och bröad form.
Jag använde Olda ströbröd/majsmjöl och
flytande margarin till formen.
Grädda i 200 grader i ca 35-40 minuter.
Annons