Majas mumsiga muffins
Du behöver
- 175 g mjölkfritt margarin (smält) efter allergi
- 1½ dl linfröavkok *
- 3½ dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk (rågad) bakpulver
- 2 dl rismjöl
- 2 dl potatismjöl
- 1 pkt (250 g) frusna hallon
Hur gör man?
Blanda först ihop de torra ingredienserna, tillsätt därefter linfröavkoket och margarinen - blanda väl. Vänd ner de frusna hallonen.
Fyll muffinsformarna till 2/3.
Jag ställer muffinsformarna i en muffinsplåt för att de inte ska rinna ut på plåten och det är att rekommendera.
Ugn: 200 grader i ca 20-25 min
Grädda på mittersta falsen.
*1 msk linfrön/dl vatten kokas i ca 5 min - sila. Jag brukar koka ca 5 dl och spara resterande i kylen till andra bakverk. Linfröna använder jag när jag bakar bröd, så det finns ingen anledning att slänga dem efter avkoket.
NJUT!!!