Majas mumsiga muffins

Du behöver

  • 175 g mjölkfritt margarin (smält) efter allergi
  • 1½ dl linfröavkok *
  • 3½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk (rågad) bakpulver
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 pkt (250 g) frusna hallon

Hur gör man?

Blanda först ihop de torra ingredienserna, tillsätt därefter linfröavkoket och margarinen - blanda väl. Vänd ner de frusna hallonen.

Fyll muffinsformarna till 2/3.

Jag ställer muffinsformarna i en muffinsplåt för att de inte ska rinna ut på plåten och det är att rekommendera.

Ugn: 200 grader i ca 20-25 min

Grädda på mittersta falsen.

*1 msk linfrön/dl vatten kokas i ca 5 min - sila. Jag brukar koka ca 5 dl och spara resterande i kylen till andra bakverk. Linfröna använder jag när jag bakar bröd, så det finns ingen anledning att slänga dem efter avkoket.

NJUT!!!

Populära recept

Se alla