Kavring glutenfri
Du behöver
- 5 dl vatten
- 50 g jäst
- 75 g margarin el flytande margarin (efter allergi)
- 1 dl sirap
- 1 tsk salt
- 2 tsk stött kummin
- 11 dl Lailas grova mjölmix
- Några droppar sockerkulör
- för mörkare bröd (kan uteslutas)
Hur gör man?
Gräddning 175 °C, 40 minuter, i nedre delen av ugnen
Smält fettet i en kastrull. Tillsätt vatten eller mjölk och värm till 37 °C.
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan.
Om torrjäst används ska det blandas i mjölet, enligt anvisningar på jästförpackningen.
Tillsätt salt, sirap, kummin och nästan allt mjöl.
Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta sedan degen i bunken tills den börjar släppa kanterna.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Tag upp degen på ett mjölar bakbord och knåda den.
Tillsätt ev. mer mjöl, arbeta degen blank och smidig.
Forma till en limpa. Lägg den i en form eller på plåt klädd med bakplåtspapper.
Täck över med plastfolie eller bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.