Kavring glutenfri

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 75 g margarin el flytande margarin (efter allergi)
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk stött kummin
  • 11 dl Lailas grova mjölmix
  • Några droppar sockerkulör
  • för mörkare bröd (kan uteslutas)

Hur gör man?

Gräddning 175 °C, 40 minuter, i nedre delen av ugnen

Smält fettet i en kastrull. Tillsätt vatten eller mjölk och värm till 37 °C.

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan.

Om torrjäst används ska det blandas i mjölet, enligt anvisningar på jästförpackningen.

Tillsätt salt, sirap, kummin och nästan allt mjöl.

Spara lite mjöl till utbakningen.

Arbeta sedan degen i bunken tills den börjar släppa kanterna.

Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Tag upp degen på ett mjölar bakbord och knåda den.

Tillsätt ev. mer mjöl, arbeta degen blank och smidig.

Forma till en limpa. Lägg den i en form eller på plåt klädd med bakplåtspapper.

Täck över med plastfolie eller bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Populära recept

Se alla