Prinsesstårta Fläder Glutenfri

Du behöver

  • Ljuvlig smak av citron, fläder och hallon i en rosa dröm.

Tårtbotten

  • 50 gr smör/margarin
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl fin glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • smaksätt efter tycke
  • smör/margarin och glutenfritt ströbröd eller oboy till formen.

Fyllning 1

  • rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 50 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl Arla Ko vispgrädde
  • 3 msk majsstärkelse
  • 2 msk konc fläderblomssaft
  • 4 1/2 dl Arla Ko vispgrädde

Fyllning 2

  • 250 g hallon
  • 2-3 msk strösocker

Garnering

  • 400 g rosa marsipan
  • 1 marsipanros
  • florsocker

Hur gör man?

Sockerkakan

sätt igång ugnen på 175 grader

  1. Smält smöret/margarinet med det kokande vattnet

  2. Vispa ägg och socker pösigt

  3. Blanda mixen med bakpulver och smaksättning och tillsätt

det i äggsmeten

  1. Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vattnet

  2. Häll i en smord och bröad (med glutenfritt ströbröd)

form

  1. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter

  2. Servera den glutenfria sockerkakan

Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt den kallna. Dela kakan i 2-3 bottnar.

Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält.

Vispa ihop ägg och äggulor. Rör ner ägg, grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen.

Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna. Vispa grädden till ett fast skum.

Mosa hallon och socker. Blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Bred resten av grädden över tårtan.

Kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan. Jämna till kanterna med en kniv.

Garnera med en marsinpanros eller enligt egen fantasi, och pudra över florsocker.

Populära recept

Se alla