Lammfärsgryta
Du behöver
- 2 gula lökar
- 1 msk hackad vitlök
- 2 msk olivolja
- 1 tsk curry
- 1 tsk mynta
- 400 g lammfärs
- 2,5 dl Oatly eller annan mjölkersättning
- 2 msk tomatpure
- 1 msk grönsaksfond, kontrollera innehåll
- 1 tsk balsamvinäger
- 20 urkärnade kalamataoliver
- 100 g syltlök
- 300 g lammkorv
Hur gör man?
Finhacka löken och skär lammkorven i
centimetertjocka slantar.
Stek löken några minuter i oljan utan att
den tar färg.
Tillsätt curry och mynta och stek någon
minut till.
Tillsätt lammfärsen och stek tills färsen är
genomstekt.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop
några minuter.
Till vardags serverar vi grytan med ris, men
det fungerar faktiskt bra att servera med
klyftpotatis.
Det här är en riktigt god gryta med
lammfärs, oliver och syltlök. Jag skulle tro
att i princip alla vi känner fått prova på
grytan eftersom vi lagar den ganska ofta.