Lammfärsgryta

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1 msk hackad vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mynta
  • 400 g lammfärs
  • 2,5 dl Oatly eller annan mjölkersättning
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk grönsaksfond, kontrollera innehåll
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 20 urkärnade kalamataoliver
  • 100 g syltlök
  • 300 g lammkorv

Hur gör man?

Finhacka löken och skär lammkorven i

centimetertjocka slantar.

Stek löken några minuter i oljan utan att

den tar färg.

Tillsätt curry och mynta och stek någon

minut till.

Tillsätt lammfärsen och stek tills färsen är

genomstekt.

Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop

några minuter.

Till vardags serverar vi grytan med ris, men

det fungerar faktiskt bra att servera med

klyftpotatis.

Det här är en riktigt god gryta med

lammfärs, oliver och syltlök. Jag skulle tro

att i princip alla vi känner fått prova på

grytan eftersom vi lagar den ganska ofta.

Populära recept

Se alla