Fagerudds fillimpa

Du behöver

  • 5 dl fin glutenfri mjölmix
  • 3 dl grov glutenfri mjölmix
  • 2 dl boveteflingor
  • 4 dl gryn av t ex solroskärnor, hirsflingor, lin och PC-fibrer
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 liter lättfil
  • ½ dl olja (raps el. solros)
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 dl lingonsylt

Hur gör man?

  1. Blanda alla torra ingredienser
  2. Rör ned fil, olja, sirap, sylt och blanda väl

(smeten är lös av typ sockerkakssmet) 3. Häll smeten i 2 st smorda och bröade 1½ liters formar 4. Grädda i 175 grader på nedersta falsen i 60 min 5. Höj till mittersta falsen och grädda i ytterligare 40 min

Populära recept

Se alla