Amaranthmuffins med frukt
Du behöver
- 3,5 dl sojamjölk eller ennan mjölkersättning
- 0,5 dl matolja
- 2 msk mörk sirap
- ½ tsk vanillinsocker
- 2 msk citronsaft
- 2 dl tärnad torkad frukt
- 3,5 dl amaranthmjöl
- 1,2 dl bovetemjöl
- 1,2 dl solrosfrön eller pumpafrön
- 1 msk bakpulver
- 2 krm kanel
Hur gör man?
Värm ugnen till 175 grader
smörj muffinsformar
Blanda de fem första ingredienserna i en liten skål.
Rör i torkade frukten
Blanda övriga ingredienser i en stor skål
Rör snabbt ner de flytande ingredienserna i den torra blandningen
Fyll muffinsformarna till två tredjedelar
Grädda ca 35 min tills de fått fin färg
Låt svalna 5 minuter innan du tar ut dem ur formarna, lägg på galler och låt svalna helt