Amaranthmuffins med frukt

Du behöver

  • 3,5 dl sojamjölk eller ennan mjölkersättning
  • 0,5 dl matolja
  • 2 msk mörk sirap
  • ½ tsk vanillinsocker
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl tärnad torkad frukt
  • 3,5 dl amaranthmjöl
  • 1,2 dl bovetemjöl
  • 1,2 dl solrosfrön eller pumpafrön
  • 1 msk bakpulver
  • 2 krm kanel

Hur gör man?

Värm ugnen till 175 grader

smörj muffinsformar

Blanda de fem första ingredienserna i en liten skål.

Rör i torkade frukten

Blanda övriga ingredienser i en stor skål

Rör snabbt ner de flytande ingredienserna i den torra blandningen

Fyll muffinsformarna till två tredjedelar

Grädda ca 35 min tills de fått fin färg

Låt svalna 5 minuter innan du tar ut dem ur formarna, lägg på galler och låt svalna helt

Populära recept

Se alla