Lingonlimpa

Lingonlimpa

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3,5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 dl lingonsylt
  • 0,5 msk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt glutenfri mix med fibrer (500 g), spara 1 dl till utbakning

Hur gör man?

Ugn 200 grader. Smula jästen och rör ut i vattnet. Tillsätt salt, brödkryddor och fiberhusk. Jäs 10 min. Tillsätt övriga ingredienser och jäs sedan under bakduk i 30 min. Knåda ihop degen och forma till 2 runda bullar. Skär tre snitt i dem och låt sedan jäsa i 15 min. Grädda i ca 25 min.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons