saffransbullar med vanilj

saffransbullar med vanilj

Du behöver

  • 50 g färsk jäst
  • 150 g mjölkfritt magarin
  • 1-2 påsar saffran a 0,5g
  • 5 dl havremjölk
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 15-17 dl mjöl

Fyllning

  • 200 g mjölkfritt magarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 3-4 tsk vaniljsocker

Till pensling

  • Ägg
  • Pärlsocker

Hur gör man?

  1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet.Rör ner saffran i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken o låt bli ca 37 grader.

  2. Häll mjölkblandningen över jästen o rör om. Rör ner socker, ägg o salt. Häll i näsan allt mjöl. Jäs med bakduk ca 30-40min.

  3. Fyllning: Rör socker, smör o vaniljsocker.

  4. Ta upp o knåda degen, ev lite mer mjöl. Dela i 2 delar.

  5. Kavla ut varje del till ca 25*60 cm. Bred på fyllning o vik kakan dubbel på längden.Skär 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt sitta ihop i övre kanten. Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på bakplåtspapper o jäs 30 min med bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

  6. Pensla bullarna med ägg o strö på pärlsocker.

  7. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min

Populära recept

Se alla