Gräddtårta med t.ex. jordgubbar
Du behöver
- 4 ägg
- 2dl socker
- 2 dl potatismjöl
- 3/4 tsk Bikarbonat
Fyllning
- Mosad/e bär/banan
Vaniljkräm
- 1 ägg
- 2 msk socker
- 2 msk mjölkfritt margarin
- 2 msk potatismjöl
- 3 dl Isola bio risgrädde
- 1 stk vaniljstång
Garnering
- 2 pkt soyatoo rice whip
- Jordgubbar
Hur gör man?
Tårtbotten
Ugn 175 grader C i ca 30-40 minuter. Smöra en form med löstagbar botten och bröa med potatismjöl. Lägg smörpapper i botten.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen. Känn med en sticka. Låt svalna. Ta bort botten och dela i 3 delar.
Vaniljkräm
Blanda alla ingredienser utom vaniljen i en kastrull. Låt sjuda under omrörning. Klart när första bubblan syns och krämen har tjocknat. Dela och skrapa vaniljstången och rör i krämen när den har kallnat.
Fyllning
Bred ett lager vaniljkräm på den 1:a delen av tårtbotten. Bred ett lager sockrade mosade bär på den 2:a delen. Lägg på den 3:e tårtbotten. Vispa rice whipen i 2 minuter och bred över tårtbotten. Garnera med Jordgubbar och den övriga rice whipen.
Smaskigt! :)