Flisan ala Köttbullar Med sås.

Du behöver

  • Fläskfärs,
  • Oxfond,
  • Purjolök,
  • Rödlök,
  • Morötter,
  • Cream fresh,
  • Ägg,
  • Svart & Vitpeppar,
  • Salt,
  • Grädde,
  • Colorit,
  • Kantareller/Championer,
  • Maizena,
  • Rödavinbärs Gelé,
  • Flytande margarin att steka i.

Hur gör man?

Nu har jag bestämt mig för att dela med mig

av mitt hemliga recept på mina saftiga och

nyttiga köttbullar! Hoppas att ni också

tycker om de och lyckas!

Snabb info, det finns inga direkta mått eller

antal i de här köttbullarna, man får prova

sig fram och experimentera,

Först gör du vid köttfärsen.

Du river rödlöken och morötterna, blanda

sedan ner de i färsen, rör om med rena

händer, sedan knäcker du ägget (Hur

många ägg är beroende på hur mycket

köttfärs du använder, använd minst 1-2

ägg) och rör om igen, sen hackar du

purjolöken i så stora bitar som du vill ha

den och blandar sedan ner i färsen, sen tar

du i fonden, svart & vit peppar och salt,

blanda sedan i Cream freshen, (Inte allt

dock).

Sen låter du färsen vila i en halvtimma.

När den har vilat börjar du med att först

blanda runt lite grann, sedan rullar du

köttbullarna och steker i margarin tills de är

igenom stekta.

Nu kommer vi till såsen.

Spadet som blir kvar efter köttbullarna ska

du spara till såsen, först tar du i det som

blev över från cream freshen och där efter

häller du i grädden.

Rör runt tills cream freshen har smält, sen

har du i svampen, och sedan så smaksätter

du med oxfonden och gelén, ge den färg

med colorit, smaksätt med peppar/salt tills

du tycker att det smakar bra! låt sedan

sjuda i 5 minuter, Se till att den inte bränns

vid!

Servera med potatis och en klick lingonsylt.

Njut av de saftiga köttbullarna i lugn och ro!

(De går att frysa in, när de har tinat lite från

frysen så steker du dom lite lätt tills de blir

varma.)

Lämna gärna kommentarer om era resultat

^w^

Populära recept

Se alla