Smillas Chokladrutor
Du behöver
- 100 g smör
- 1.5 dl socker
- 1 ägg
- 1.5 dl glutenfri mjölmix (kolla vetestärkelse)
- 2 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1.5 dl hasselnötter
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Pappret får gärna sticka upp lite över kanterna, så att inte smeten rinner ut.
-
Hacka hasselnötterna grovt, det är gott om de inte blir superfinhackade.
-
Smält smöret i en mikro.
-
Vispa sockret och ägget tills det blir lite fluffigt och ljusgult.
-
Häll i smöret och vispa tills smöret och äggsmeten går ihop.
-
Häll i mjölmixen, kakaon och vaniljsockret i smeten. Rör runt med en sked tills det blir en jämn smet.
-
Häll ut smeten på plåten och bred ut den till en jämn fyrkant. Strössla över de hackade hasselnötterna.
-
Grädda i 10 minuter och låt sedan kakan svalna helt.
-
Skär upp den i sneda fyrkantiga bitar, så stora som du vill ha de.
Tips! Servera de tillsammans med ett glas mjölk en vacker sommardag eller tillsammans med varm choklad en kall höstkväll.