Smillas Chokladrutor

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1.5 dl socker
  • 1 ägg
  • 1.5 dl glutenfri mjölmix (kolla vetestärkelse)
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1.5 dl hasselnötter

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Pappret får gärna sticka upp lite över kanterna, så att inte smeten rinner ut.

  2. Hacka hasselnötterna grovt, det är gott om de inte blir superfinhackade.

  3. Smält smöret i en mikro.

  4. Vispa sockret och ägget tills det blir lite fluffigt och ljusgult.

  5. Häll i smöret och vispa tills smöret och äggsmeten går ihop.

  6. Häll i mjölmixen, kakaon och vaniljsockret i smeten. Rör runt med en sked tills det blir en jämn smet.

  7. Häll ut smeten på plåten och bred ut den till en jämn fyrkant. Strössla över de hackade hasselnötterna.

  8. Grädda i 10 minuter och låt sedan kakan svalna helt.

  9. Skär upp den i sneda fyrkantiga bitar, så stora som du vill ha de.

Tips! Servera de tillsammans med ett glas mjölk en vacker sommardag eller tillsammans med varm choklad en kall höstkväll.

Läs intervjun med Smilla Luuk här »

Populära recept

Se alla