Äggfri falsk toscakaka

Du behöver

  • Sockerkaksbotten
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 50 g smält margarin
  • 2 dl mjölk
  • Toscasmet
  • 120 g smält smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 3 dl cocos
  • 4 msk grädde
  • 1 msk sirap

Hur gör man?

Sockerkaksbotten

Blanda alla ingredienser i en panna. Koka

upp.

Smöra och bröa formen.

Blanda alla torra ingredienser. Blanda i

margarin och mjölk.

Grädda sockerkakan längst ner i ugnen i

175° i ca 40 min.

Gör under tiden iordning toscasmeten.

Blanda i socker, cocos, grädde och sirap i

smöret.

Efter ungefär 20 min öppnar du försiktigt

ugnen och lägger på toscasmeten. In i

ugnen igen. Grädda tills toscan är

gyllenbrun.

Populära recept

Se alla