Äggfri falsk toscakaka
Du behöver
- Sockerkaksbotten
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 50 g smält margarin
- 2 dl mjölk
- Toscasmet
- 120 g smält smör eller margarin
- 3 dl socker
- 3 dl cocos
- 4 msk grädde
- 1 msk sirap
Hur gör man?
Sockerkaksbotten
Blanda alla ingredienser i en panna. Koka
upp.
Smöra och bröa formen.
Blanda alla torra ingredienser. Blanda i
margarin och mjölk.
Grädda sockerkakan längst ner i ugnen i
175° i ca 40 min.
Gör under tiden iordning toscasmeten.
Blanda i socker, cocos, grädde och sirap i
smöret.
Efter ungefär 20 min öppnar du försiktigt
ugnen och lägger på toscasmeten. In i
ugnen igen. Grädda tills toscan är
gyllenbrun.