Lina Glutenfria Kolakakor

Lina Glutenfria Kolakakor

Annons

Du behöver

  • 100 gram smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 mask vanilj- eller vanillin-socker eller 1/2 msk Vanila
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl Jyttemjöl (den blå påsen)
  • 1 tsk bakpulver

Annons

Hur gör man?

Knapriga kakor med kola- och vanilj-smak.

  • Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rumsvarmt fett och socker. Tillsätt överiga ingredienser, mjölet blandat med bakpulvret. Arbeta snabbt ihop till en deg, antingen matberedare eller direkt på bakbordet.

  • Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder. Lägg dem på plåt, smord eller klädd med bakplåtspapper, och platta till dem lite.

  • Grädda mitt i ugnen ca 13-15 min beroende på ugn. Skär längderna i sneda, ca 2,5 cm breda bitar, medan dom fortfarande är varma.

  • Låt ligga på galler tills dom är helt kalla. Går utmärkt att frysa!

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons