
Lina Glutenfria Kolakakor
Annons
Du behöver
- 100 gram smör eller margarin
- 1 dl socker
- 1 mask vanilj- eller vanillin-socker eller 1/2 msk Vanila
- 1 msk ljus sirap
- 2 dl Jyttemjöl (den blå påsen)
- 1 tsk bakpulver
Annons
Hur gör man?
Knapriga kakor med kola- och vanilj-smak.
-
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop rumsvarmt fett och socker. Tillsätt överiga ingredienser, mjölet blandat med bakpulvret. Arbeta snabbt ihop till en deg, antingen matberedare eller direkt på bakbordet.
-
Rulla ut degen till 3 fingertjocka längder. Lägg dem på plåt, smord eller klädd med bakplåtspapper, och platta till dem lite.
-
Grädda mitt i ugnen ca 13-15 min beroende på ugn. Skär längderna i sneda, ca 2,5 cm breda bitar, medan dom fortfarande är varma.
-
Låt ligga på galler tills dom är helt kalla. Går utmärkt att frysa!
Annons