 
            Cornflakes crisp
Annons
Du behöver
- 100 g ljus mjölkchoklad
- 1 block (250 g) nougat
- 1 burk (350 g) nutella
- 1 l glutenfria cornflakes
- 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Hur gör man?
- 
Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen. 
- 
Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen. 
- 
Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår. 
- 
Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar. 
- 
Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader. 
- 
Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under). 
Annons
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 250 kcal
Annons
 
                     
                     
                     
                     
                     
                    

