Cornflakes crisp

Du behöver

  • 100 g ljus mjölkchoklad
  • 1 block (250 g) nougat
  • 1 burk (350 g) nutella
  • 1 l glutenfria cornflakes
  • 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Hur gör man?

  1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.

  2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

  3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

  4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.

  5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.

  6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 250 kcal

Populära recept

Se alla