Cornflakes crisp
Du behöver
- 100 g ljus mjölkchoklad
- 1 block (250 g) nougat
- 1 burk (350 g) nutella
- 1 l glutenfria cornflakes
- 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Hur gör man?
-
Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
-
Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
-
Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
-
Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
-
Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
-
Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 250 kcal