
godaste dammsugare
Du behöver
- 3 dl rismjöl
- 3 st glutenfria chocolate chip cookies
- 100 g mjölkfritt smör
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakaopulver
- 2 tsk romarom
- 3–3,5 msk earl grey te
SOCKERPASTA
- 0,5 msk gelatinpulver
- 2 msk kallt vatten
- 20 g kokosolja eller kokosfett
- 0,5 dl mörk sirap
- 5 dl florsocker
- 0,5 msk solrosolja
- matfärg (använd så mycket som du behöver)
- 1 glutenfri rismjölkchoklad (om du vill doppa sidorna)
Hur gör man?
Tillagning av degen
Krossa kakorna med en matsked sedan häll i rismjölet och resten av ingredienserna.
Blanda väl! Lägg den färdiga degen i kylskåpet i ca. 30 min. Under tiden kan du göra
sockerpastan.
Tillagning av sockerpastan
- Häll vattnet och gelatinet i en kastrull, låt gelatinet först svälla och
ställ sedan kastrullen på plattan och värm försiktigt. 2. När gelatinet är smält tillsätt kokosfett och låt det smälta. Låt
blandningen svalna lite. 3. Tillsätt sirapen och florsockret och arbeta till en smidig deg. 4. Sockerpastan kavlas sedan och används på samma sätt som marsipan.
(Du kan förvara den inlindad i plastfolie i en lufttät burk
smält chokladen och doppa sidorna =)
Annons