Kransekake glutenfri
Du behöver
- 500 gr mandelmjöl
- 500 gr florsocker
- 3-4 äggvitor
Glasyr
- 1 äggvita
- Florsocker
Hur gör man?
Kransekake är en klassisk kaka från Norge som är utmärkt som småkakor. Kakorna är lite sega och fantastiskt goda! De går dessutom utmärkt att frysa.
Gör kakorna
Blanda mandelmjöl och florsockret i en bunke. Tillsätt 3 äggvitor. Blanda ihop smeten snabbt. Smeten ska vara något lösare än marsipan. Är den för fast så tillsätter du lite mer äggvita. Grädda i 200° ugn i 10-12 minuter eller tills kakorna blir svagt gyllengula.
Gör glasyren
Lägg en äggvita i en djup tallrik. Tillsätt 1 droppe citronsaft eller ättika (då håller sig glasyren vit). Blanda i florsocker tills du har en fast glasyr som rinner trögt.
När kakorna kallnat spritsar du kakorna med glasyren.