Jordgubbsris med caramel

Du behöver

  • 1,5 dl rundkornigt ris
  • 0,9 l mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 200 g Frysta jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,85 dl socker
  • 50 g rumstempererat smör
  • 150 g jordgubbar

Hur gör man?

Skär vaniljstången på längden och koka den i mjölken tillsammans med riset tills det är mjukt. Det tar

30-40 minuter. Blanda sedan ner de frysta jordgubbarna och 1/2 dl socker i riset och låt alltsammans kallna.

Vispa grädden, vänd ner den i risblandningen och fördela om du vill jordgubbsriset i portionsformar.

Smält 1 1/3 dl socker till caramelen försiktigt på medelvärme i en kastrull och låt det få lite färg.

Ta kastrullen från värmen och rör ner 50 g rumstempererat smör. Låt därefter alltsammans koka ihop något. Häll det sedan över jordgubbsriset och dekorera med färska jordgubbar.

Populära recept

Se alla