Räk och sparrispaj
Du behöver
- 100 g glutenfri mjölmix
- 1/4 dl Dansukker Fibrex
- 1/2 dl sesamfrön
- 75 g smör eller margarin
- 3 msk kallt vatten
- Fyllning
- 1 kg räkor 70/90 med skal
- 200 g sparris i bitar
- 2 dl finstrimlad purjolök
- 1/2 dl Dansukker Fibrex
- 3 ägg
- 3 dl grädde
- 2 dl riven mild ost
- 1/2-1 tsk salt
- 2-3 krm vitpeppar
Hur gör man?
-
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen.
-
Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
-
Tryck ut degen i 6 portionsformar eller en större form. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen i 200 °C i 10 minuter.
-
Skala räkorna och fördela dem i formarna. Fördela sparris och purjolök i formarna.
-
Blanda samman resten av ingredienserna och fördela i formarna.
-
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Servera en fräsch sallad till.