Räk och sparrispaj

Du behöver

  • 100 g glutenfri mjölmix
  • 1/4 dl Dansukker Fibrex
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 kg räkor 70/90 med skal
  • 200 g sparris i bitar
  • 2 dl finstrimlad purjolök
  • 1/2 dl Dansukker Fibrex
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven mild ost
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2-3 krm vitpeppar

Hur gör man?

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen.

  2. Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.

  3. Tryck ut degen i 6 portionsformar eller en större form. Nagga. Förgrädda mitt i ugnen i 200 °C i 10 minuter.

  4. Skala räkorna och fördela dem i formarna. Fördela sparris och purjolök i formarna.

  5. Blanda samman resten av ingredienserna och fördela i formarna.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.

Servera en fräsch sallad till.

Populära recept

Se alla