Glutenfritt fullkornsbröd
Du behöver
- 7 dl grov glutenfri mjölmix
- 3/4 dl Dansukker Fibrex
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl sesamfrön
- 2 msk physillumfrön
- 1 tsk salt
- 1 msk brödkryddor t ex kummin, anis, fänkål
- 2 tsk bikarbonat
- 1/2 - 3/4 dl Dansukker Mörk Sirap
- 6 dl yoghurt
Hur gör man?
-
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.
-
Blanda i sirap och yoghurt och rör hastigt ihop degen.
-
Häll upp i en stor form, skall inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 90 minuter.
Täck med folie om brödet blir för mörkt.
Variation på brödet får du om du blandar i
1 1/2 dl finhackade torkade aprikoser
1 1/2 dl torkade tranbär
1 1/2 dl torkade blåbär