Glutenfritt fullkornsbröd

Du behöver

  • 7 dl grov glutenfri mjölmix
  • 3/4 dl Dansukker Fibrex
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 msk physillumfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 msk brödkryddor t ex kummin, anis, fänkål
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 - 3/4 dl Dansukker Mörk Sirap
  • 6 dl yoghurt

Hur gör man?

  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål.

  2. Blanda i sirap och yoghurt och rör hastigt ihop degen.

  3. Häll upp i en stor form, skall inte vara fylld till mer än 2/3, och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 90 minuter.

Täck med folie om brödet blir för mörkt.

Variation på brödet får du om du blandar i

1 1/2 dl finhackade torkade aprikoser

1 1/2 dl torkade tranbär

1 1/2 dl torkade blåbär

Populära recept

Se alla