Julbröd (gluten- och äggfri)

Du behöver

  • 25 g jäst för söta degar
  • 33 cl Coca-Cola eller vatten
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
  • 1 dl kesella
  • 1/2 dl äpplemos
  • 1 dl Dansukker Fibrex
  • 1 msk psylliumskal
  • 1 tsk salt
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 krm mald kanel
  • 1 dl russin
  • 6 - 7 dl fin glutenfri mjölmix
  • 2 dl grov glutenfri mjölmix

Hur gör man?

  1. Smöra en avlång bakform.

  2. Smula jästen i en skål.

  3. Värm porter och olja till ca 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.

  4. Tillsätt fibrex och psylliumskal och låt stå i 10 minuter.

  5. Blanda i salt, sirap, äpplemos, kesella och kryddor.

  6. Tillsätt mjölmixerna och russinen och blanda väl. Häll smeten i formen och lägg på en bakduk.

  7. Låt jäsa i ca 40 minuter.

  8. Sätt ugnen på 200°. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.

Låt brödet stå kvar i formen några minuter innan det stjälps upp på galler. Låt svalna under bakduk.

Populära recept

Se alla