Vegansk Semla på kokos och mandel
Du behöver
Bullar
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 tsk Helhetshälsa EKO Psylliumfröskal (husk)
- 1 dl kokosmjölk
- 1 msk kokosolja
- 12 - 20 Steviadroppar vanilj
- Kardemumma efter smak
- En nypa salt
Mandelmassa
- 2 dl mandelmjöl
- 1 bittermandel
- Sötning efter smak
- 0,5 dl vegetabilisk mjölk
- Hacka och mortla eller riv bittermandeln till mjöl, rör ihop med mandelmjöl och sötning. Häll i den vegetabiliska mjölken och blanda.
Grädde
- Använd en färdig växtbaserad grädde, eller vispa det tjocka lagret av kokosmjölk med vaniljpulver och ev. sötning.
Hur gör man?
-
Blanda mandelmjölet med psylliumfröskalet, kardemumma och salt
-
Rör sedan ner kokosmjölk, steviadroppar och sist den något avsvalnade smälta kokosoljan.
-
Rulla till 4 bollar, lägg på bakplåtspapper
-
Sätt in i ugnen på 180° i ca 20 min.
-
När de veganska semmelbullarna svalnat skär av ett litet lock. Tryck ner innanmätet i bullen lite så du kan fylla den med mandelmassa och lägga på grädde, lägg tillbaka locket. Klart!
Servera och njut av den glutenfria och veganska semlan.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 450 kcal