Vegansk Semla på kokos och mandel

Du behöver

Bullar

  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk Helhetshälsa EKO Psylliumfröskal (husk)
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk kokosolja
  • 12 - 20 Steviadroppar vanilj
  • Kardemumma efter smak
  • En nypa salt

Mandelmassa

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 bittermandel
  • Sötning efter smak
  • 0,5 dl vegetabilisk mjölk
  • Hacka och mortla eller riv bittermandeln till mjöl, rör ihop med mandelmjöl och sötning. Häll i den vegetabiliska mjölken och blanda.

Grädde

  • Använd en färdig växtbaserad grädde, eller vispa det tjocka lagret av kokosmjölk med vaniljpulver och ev. sötning.

Hur gör man?

  1. Blanda mandelmjölet med psylliumfröskalet, kardemumma och salt

  2. Rör sedan ner kokosmjölk, steviadroppar och sist den något avsvalnade smälta kokosoljan.

  3. Rulla till 4 bollar, lägg på bakplåtspapper

  4. Sätt in i ugnen på 180° i ca 20 min.

  5. När de veganska semmelbullarna svalnat skär av ett litet lock. Tryck ner innanmätet i bullen lite så du kan fylla den med mandelmassa och lägga på grädde, lägg tillbaka locket. Klart!

Servera och njut av den glutenfria och veganska semlan.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 450 kcal

Populära recept

Se alla