Mjuk saffranskaka
Du behöver
- 2 dl rismjöl
- 1 dl majsmjöl
- 1 dl tapiokamjöl
- 2 krm xantan
- 2½ dl socker eller 2½dl Sukrin eller 1,25 dl Sukrin+
- 1 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 100 g matfett
- 1 dl mjölk/mjölkresättning
- 1 pkt saffran
- 2 dl yoghurt/yoghurtersättning
Hur gör man?
Smörj och bröa en rund sockerkaksform
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda de torra ingredienserna utom saffran i
en bunke
Koka upp matfett, mjölk/mjölkersättning och
saffran i en kastrull. tag av den från plattan
när blandningen kokat upp och saffranet löst
sig. Vispa ner youghurt och den heta
blandningen i bunken med de torra
ingredienserna. Vispa till en jjämn smet och
häll i formen.
Grädda i 35-45 min i mitten av ugnen. Pröva
med provsticka att kakan är torr inuti.
Pudra med florsocker när den svalnat