Mjuk saffranskaka

Du behöver

  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 2 krm xantan
  • 2½ dl socker eller 2½dl Sukrin eller 1,25 dl Sukrin+
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 100 g matfett
  • 1 dl mjölk/mjölkresättning
  • 1 pkt saffran
  • 2 dl yoghurt/yoghurtersättning

Hur gör man?

Smörj och bröa en rund sockerkaksform

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda de torra ingredienserna utom saffran i

en bunke

Koka upp matfett, mjölk/mjölkersättning och

saffran i en kastrull. tag av den från plattan

när blandningen kokat upp och saffranet löst

sig. Vispa ner youghurt och den heta

blandningen i bunken med de torra

ingredienserna. Vispa till en jjämn smet och

häll i formen.

Grädda i 35-45 min i mitten av ugnen. Pröva

med provsticka att kakan är torr inuti.

Pudra med florsocker när den svalnat

Populära recept

Se alla