Fiberrik banankaka
Du behöver
- 75 g smält matfett
- 2 st mogna bananer
- 1 dl rumsvarm mjölk/mjölkersättning
- 2 dl socker eller 2 dl Sukrin eller 1 dl Sukrin+
- 1 dl fullkornsrismjöl
- 1½ dl kikärtsmjöl
- 3/4 dl tapiokamjöl
- ½ tsk xantan
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- 3 krm kanel
- 3 krm kardemumma
- ½ tsk salt
Hur gör man?
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa (fiberhusk/hirsmanna eller
annat liknande du tål) en sockerkaksform.
Mosa bananerna och blanda med det lite
svalnade matfettet, rumsvarm
mjölk/mjölkersättning och socker en bunke.
Blanda i en annan bunke de övriga
ingredienserna. Vispa ner de torra
ingredienserna i den blöta blandningen.
Häll över i sockerkaksforman och grädda i
nedre delen av ugnen i 50-0 minuter.
Kontrollera med en provsticka att kakan är
torr inuti. Ställ formen på ett bakgaller och låt
svalna i formen.