Fiberrik banankaka

Du behöver

  • 75 g smält matfett
  • 2 st mogna bananer
  • 1 dl rumsvarm mjölk/mjölkersättning
  • 2 dl socker eller 2 dl Sukrin eller 1 dl Sukrin+
  • 1 dl fullkornsrismjöl
  • 1½ dl kikärtsmjöl
  • 3/4 dl tapiokamjöl
  • ½ tsk xantan
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 krm kanel
  • 3 krm kardemumma
  • ½ tsk salt

Hur gör man?

Sätt ugnen på 175 grader

Smörj och bröa (fiberhusk/hirsmanna eller

annat liknande du tål) en sockerkaksform.

Mosa bananerna och blanda med det lite

svalnade matfettet, rumsvarm

mjölk/mjölkersättning och socker en bunke.

Blanda i en annan bunke de övriga

ingredienserna. Vispa ner de torra

ingredienserna i den blöta blandningen.

Häll över i sockerkaksforman och grädda i

nedre delen av ugnen i 50-0 minuter.

Kontrollera med en provsticka att kakan är

torr inuti. Ställ formen på ett bakgaller och låt

svalna i formen.

Populära recept

Se alla