digestivekex
Du behöver
- 3 dl rismjöl fullkorn
- 1 dl durramjöl
- 1 dl majsstärkelse
- 1 dl tapiokamjöl
- 1 tsk xantan
- ½ tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 1½ dl farinsocker eller sukrin eller 0,75 dl Sukrin+
- 100 g matfett
- ½ dl sirap (kan uteslutas)
- 3/4 dl vatten
Hur gör man?
Sätt ugnen på 175 greder
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner sirapen och tärnat matfett. Knåda
samman degen med fingrarna. Blanda i vatten
lite i taget tills degen blir smidig. Kavla ut
degen på mjölat bakbord eller bakpapper till 3-
4 millimeters tjocklek. Stansa ut kex. Nagga
med en gaffel. Grädda på plåt, smord eller med
bakpapper, i 14-16 minuter.