digestivekex

Du behöver

  • 3 dl rismjöl fullkorn
  • 1 dl durramjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl tapiokamjöl
  • 1 tsk xantan
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1½ dl farinsocker eller sukrin eller 0,75 dl Sukrin+
  • 100 g matfett
  • ½ dl sirap (kan uteslutas)
  • 3/4 dl vatten

Hur gör man?

Sätt ugnen på 175 greder

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Blanda ner sirapen och tärnat matfett. Knåda

samman degen med fingrarna. Blanda i vatten

lite i taget tills degen blir smidig. Kavla ut

degen på mjölat bakbord eller bakpapper till 3-

4 millimeters tjocklek. Stansa ut kex. Nagga

med en gaffel. Grädda på plåt, smord eller med

bakpapper, i 14-16 minuter.

Populära recept

Se alla