Kassler med ostsås

Du behöver

  • 200 g kassler
  • 600 g potatis
  • 200 g broccoli
  • 100 g purjolök

OSTSÅS

  • 4 dl mjölk
  • 4-5 msk maizenaredning
  • 1 dl riven ost

Hur gör man?

Sätt ugnen på "grill", eller enbart övervärme på 250°C.

Skiva/strimla kasslern. Skala och skiva potatisen. Dela broccolin i mindre bitar. Koka potatisen och broccolin knappt mjuk.

Stek kassler och grönsaker i lite olja. Krydda med salt och peppar.

Rör maizenaredningen i mjölken. Koka upp under omrörning. Ta från värmen. Salta, peppra och rör ner osten.

Lägg upp kasslerröran på 2 ugnssäkra tallrikar. Häll över ostsåsen. Gratinera i ugnen till fin färg.

Tips! Vill man ha lite extra smak på rätten kan såsen kryddas med curry eller chilipulver.

Populära recept

Se alla