Kassler med ostsås
Du behöver
- 200 g kassler
- 600 g potatis
- 200 g broccoli
- 100 g purjolök
OSTSÅS
- 4 dl mjölk
- 4-5 msk maizenaredning
- 1 dl riven ost
Hur gör man?
Sätt ugnen på "grill", eller enbart övervärme på 250°C.
Skiva/strimla kasslern. Skala och skiva potatisen. Dela broccolin i mindre bitar. Koka potatisen och broccolin knappt mjuk.
Stek kassler och grönsaker i lite olja. Krydda med salt och peppar.
Rör maizenaredningen i mjölken. Koka upp under omrörning. Ta från värmen. Salta, peppra och rör ner osten.
Lägg upp kasslerröran på 2 ugnssäkra tallrikar. Häll över ostsåsen. Gratinera i ugnen till fin färg.
Tips! Vill man ha lite extra smak på rätten kan såsen kryddas med curry eller chilipulver.