Morotsmuffins med philadelphia topping
Du behöver
- 2 st medelstora rivna morötter
- 100 gram smält smör
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 2.5 ms kcitronsaft
- 3.5 dl glutenfri mjölmix (ex semper)
- 2 tsk bakpulver
- Frosting
- 100 gram cream cheese (typ philadelphia)
- 75 gram smör
- 2.5 dl florsocker
- 1.5 tsk vaniljsocker
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Skala och riv morötterna.
-
Vispa sedan socker och ägg fluffigt.
-
Blanda i resten av ingredienserna i ägg- och sockersmeten, även morötterna. Blanda ner allt lite försiktigt.
-
Fördela i muffinsformar, fyll formarna till två tredjedelar. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.
-
Vispa ihop ingredienserna till frostingen och låt vila i kyl tills muffinsen kallnat. Även muffinsen kan kylas ner liten stund i kylskåpet.
Bred sedan på frostingen med en sked och dekorera med lite morötter om du vill.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 400 kcal