Morotsmuffins med philadelphia topping

Du behöver

  • 2 st medelstora rivna morötter
  • 100 gram smält smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 2.5 ms kcitronsaft
  • 3.5 dl glutenfri mjölmix (ex semper)
  • 2 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 100 gram cream cheese (typ philadelphia)
  • 75 gram smör
  • 2.5 dl florsocker
  • 1.5 tsk vaniljsocker

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och riv morötterna.

  3. Vispa sedan socker och ägg fluffigt.

  4. Blanda i resten av ingredienserna i ägg- och sockersmeten, även morötterna. Blanda ner allt lite försiktigt.

  5. Fördela i muffinsformar, fyll formarna till två tredjedelar. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

  6. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och låt vila i kyl tills muffinsen kallnat. Även muffinsen kan kylas ner liten stund i kylskåpet.

Bred sedan på frostingen med en sked och dekorera med lite morötter om du vill.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 400 kcal

Populära recept

Se alla