
Erikas Drömrulltårta
Annons
Du behöver
- 3 ägg1 1/2 dl socker2 1/2 msk kakao1 tsk
- bakpulver1 1/4 dl Finax Glutenfri Mjölmix (75 g)
Fyllning
- 100 g smör eller margarin1 1/2 dl florsocker1
- äggula2 tsk vaniljsocker
Annons
Hur gör man?
Sätt ugnen på 250º. Klä en långpanna som
mäter ca 30 x 40 cm med bakpapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda ner de torra ingredienserna i smeten.
Rör varsamt smeten slät.
Bred ut smeten jämnt i långpannan och
grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Sockra lätt på den nygräddade kakan och
stjälp den upp och ner på smörpapper och låt
kallna.
Till fyllningen rörs smöret eller margarinet
och florsockret poröst. Tillsätt äggula och
vaniljsocker och rör samman till en slät kräm.
Dra bort bakpappret från den kalla
kakbottnen. Bred ut fyllningen jämnt och
rulla samman från långsidan med hjälp av
smörpappret.
Annons