Erikas Drömrulltårta

Erikas Drömrulltårta

Annons

Du behöver

  • 3 ägg1 1/2 dl socker2 1/2 msk kakao1 tsk
  • bakpulver1 1/4 dl Finax Glutenfri Mjölmix (75 g)

Fyllning

  • 100 g smör eller margarin1 1/2 dl florsocker1
  • äggula2 tsk vaniljsocker

Annons

Hur gör man?

Sätt ugnen på 250º. Klä en långpanna som

mäter ca 30 x 40 cm med bakpapper.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda ner de torra ingredienserna i smeten.

Rör varsamt smeten slät.

Bred ut smeten jämnt i långpannan och

grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

Sockra lätt på den nygräddade kakan och

stjälp den upp och ner på smörpapper och låt

kallna.

Till fyllningen rörs smöret eller margarinet

och florsockret poröst. Tillsätt äggula och

vaniljsocker och rör samman till en slät kräm.

Dra bort bakpappret från den kalla

kakbottnen. Bred ut fyllningen jämnt och

rulla samman från långsidan med hjälp av

smörpappret.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons