Erikas Morotskaka

Erikas Morotskaka

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 180 g (ca 3 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 dl grovt rivna morötter
  • margarin till formen
  • glutenfritt ströbröd

Frosting

  • 50 g rumsvarmt margarin
  • 250 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g Philadelphiaost

Hur gör man?

Sätt ugnen på 175ºC.

Smörj och bröa en springform.

Vispa ägg och socker poröst.

Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel.

Blanda sedan i äggsmeten och tillsätt det

flytande margarinet och de rivna morötterna.

Rör samman ingredienserna till en jämn

smet. Häll smeten i den smorda och bröade

formen.

Grädda kakan i mitt av ugnen, i ca 30

minuter.

Gör frostingen.

Låt din morotskaka svalna helt innan

frostingen breds på.

FROSTING

Vispa margarin, florsocker och vaniljsocker

krämigt. Tips: För extra smak - tillsätt

finrivet skal från en halv citron, ger extra

fräsch och frisk smak!

Tillsätt Philadelphiaosten.

Rör i några minuter så att krämen blir

ordentligt tjock.

Bred på frostingen på den kalla morotskakan.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons