
Erikas Morotskaka
Du behöver
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 180 g (ca 3 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- 1 dl flytande margarin
- 3 dl grovt rivna morötter
- margarin till formen
- glutenfritt ströbröd
Frosting
- 50 g rumsvarmt margarin
- 250 g florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g Philadelphiaost
Hur gör man?
Sätt ugnen på 175ºC.
Smörj och bröa en springform.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjölmixen med bakpulver och kanel.
Blanda sedan i äggsmeten och tillsätt det
flytande margarinet och de rivna morötterna.
Rör samman ingredienserna till en jämn
smet. Häll smeten i den smorda och bröade
formen.
Grädda kakan i mitt av ugnen, i ca 30
minuter.
Gör frostingen.
Låt din morotskaka svalna helt innan
frostingen breds på.
FROSTING
Vispa margarin, florsocker och vaniljsocker
krämigt. Tips: För extra smak - tillsätt
finrivet skal från en halv citron, ger extra
fräsch och frisk smak!
Tillsätt Philadelphiaosten.
Rör i några minuter så att krämen blir
ordentligt tjock.
Bred på frostingen på den kalla morotskakan.
Annons