Erikas Gifflar med mandelmassefyllning

Erikas Gifflar med mandelmassefyllning

Annons

Du behöver

  • 15 g jäst
  • 1¼ dl mjölk
  • ½ msk Psyllium
  • 1 msk socker
  • ½ krm salt
  • 40 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3½ dl Glutenfri Mjölmix (200 g)
  • 50 g mandelmassa
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 ägg

Hur gör man?

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt

den kalla mjölken och Finax Psyllium. Rör om

tills jästen är upplöst. Låt blandningen svälla i

ca 10 minuter.

Gör fyllningen under tiden. Riv

mandelmassan och tillsätt matfettet. Rör

samman till en slät massa.

Tillsätt socker och salt i degvätskan och

klicka därefter ner matfettet. Blanda sist ner

mjölblandningen, men spara lite till

utbakningen. Vispa degen med maskin i ca 5

minuter.

Strö bakbordet med den sparade

mjölblandningen och stjälp upp degen. Knåda

degen väl och dela därefter upp den i två lika

stora degbitar som formas till runda bullar.

Kavla ut bullarna till runda plattor, ca 3 mm

tjocka. Sporra upp varje platta i 5 trekanter.

Lägg en klick fyllning vid basen på varje

trekant. Rulla samman mot spetsen.

Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt med

degspetsen i botten.

Ställ bullarna att jäsa övertäckta i ca 2

timmar. Sätt ugnen på 250º.

Pensla de färdigjästa bullarna med lätt

uppvispat ägg och grädda gifflar i mitten av

ugnen i ca 10 minuter.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons