Sojabönsburgare med guacamole

Du behöver

  • ca 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar + ev valfria kryddor

Till Burgarna

  • 250 g sojabönor (gärna ekologiska)
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mandelspån
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl glutenfritt ströbröd
  • 150 g majskorn
  • 1 msk olja

Avokadokräm

  • 2 avokado
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • Servera gärna med lite grönsaker eller sallad.

Hur gör man?

Vi föreslår i detta recept att sojabönsburgarna serveras med sötpotatis i ugn och en guacamole kräm. Börja med att tina sojabönorna om du inte har köpt i tetra.

  1. Sätt ugnen på 225°C och ta fram en ugnsplåt.

Skiva eller klyfta potatisen och blanda med olja, salt och peppar.

  1. Häll potatisen på plåten och sätt in mitt i ugnen till potatisen är mjuk, ca 25 minuter.

  2. Burgare: Mixa bönor, ägg, mandel, kryddor och

glutenfritt ströbröd.

  1. Låt majsen rinna av och vänd ner den i bönröran.

  2. Avokadokräm: Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur och mosa avokadoköttet och blanda med cayennepeppar och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och limesaft.

  3. Burgare: Forma smeten till burgare och stek dem i oljan i en stekpanna.

Servera burgarna med avokadokräm, den ugnsbakade sötpotatisen och valfri tillbehör. Gärna lite sallad.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 600 kcal

Populära recept

Se alla