Sojabönsburgare med guacamole
Du behöver
- ca 1 kg sötpotatis
- 1 msk olja
- salt och peppar + ev valfria kryddor
Till Burgarna
- 250 g sojabönor (gärna ekologiska)
- 2 ägg
- 1/2 dl mandelspån
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 dl glutenfritt ströbröd
- 150 g majskorn
- 1 msk olja
Avokadokräm
- 2 avokado
- 1 krm cayennepeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lime
- Servera gärna med lite grönsaker eller sallad.
Hur gör man?
Vi föreslår i detta recept att sojabönsburgarna serveras med sötpotatis i ugn och en guacamole kräm. Börja med att tina sojabönorna om du inte har köpt i tetra.
- Sätt ugnen på 225°C och ta fram en ugnsplåt.
Skiva eller klyfta potatisen och blanda med olja, salt och peppar.
-
Häll potatisen på plåten och sätt in mitt i ugnen till potatisen är mjuk, ca 25 minuter.
-
Burgare: Mixa bönor, ägg, mandel, kryddor och
glutenfritt ströbröd.
-
Låt majsen rinna av och vänd ner den i bönröran.
-
Avokadokräm: Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur och mosa avokadoköttet och blanda med cayennepeppar och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
-
Burgare: Forma smeten till burgare och stek dem i oljan i en stekpanna.
Servera burgarna med avokadokräm, den ugnsbakade sötpotatisen och valfri tillbehör. Gärna lite sallad.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 600 kcal