Julmustkyckling
Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- smör (mjölkfritt smör om behövs)
- salt & peppar
- 1 msk glutenfritt mjöl
- 2 dl julmust
- 1 dl créme fraiche (mjölkfritt alternativ om behövs)
- 1 kycklingbuljongtärning (kolla så den är glutenfri)
- 1 tsk malen ingefära
- 2 tsk kinesisk soja (om gluten och soja)
Hur gör man?
-
Strimla kycklingen på längden, ca 2 cm tjocka bitar.
-
Bryn den på medelvärme i smör, salta och peppra.
-
Strö över glutenfritt mjöl och rör om.
-
Rör ner julmust, créme fraiche, buljongtärning, ingefära och soja.
-
Låt puttra under lock på svag värme ca. 10-12 min.
Servera med tex kokt ris, äpplen, ärtor och lingon
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 270 kcal