Julmustkyckling

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • smör (mjölkfritt smör om behövs)
  • salt & peppar
  • 1 msk glutenfritt mjöl
  • 2 dl julmust
  • 1 dl créme fraiche (mjölkfritt alternativ om behövs)
  • 1 kycklingbuljongtärning (kolla så den är glutenfri)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kinesisk soja (om gluten och soja)

Hur gör man?

  1. Strimla kycklingen på längden, ca 2 cm tjocka bitar.

  2. Bryn den på medelvärme i smör, salta och peppra.

  3. Strö över glutenfritt mjöl och rör om.

  4. Rör ner julmust, créme fraiche, buljongtärning, ingefära och soja.

  5. Låt puttra under lock på svag värme ca. 10-12 min.

Servera med tex kokt ris, äpplen, ärtor och lingon

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 270 kcal

Populära recept

Se alla