Kladdkakemuffins med lime
Du behöver
- Muffins
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 krm vaniljpulver
- 4 msk rapsolja
- 100 g smält avsvalnat smör
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl glutenfritt mjöl
- 1 krm salt
- Topping
- 300 g färskost
- 3/4 dl florsocker
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 msk finrivet limeskal
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Muffins: Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt.
-
Tillsätt olja och det avsvalnade smälta smöret.
-
Blanda kakao, bakpulver, glutenfritt mjöl och salt i en bunke.
-
Vänd ner i äggvispet.
-
Fyll smeten i medelstora muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt svalna helt.
-
Topping: Vispa färskosten med florsockret slätt med elvisp.
-
Tillsätt grädden lite i taget, under fortsatt vispning till en fluffig topping. Rör ner limeskalet.
-
Spritsa eller dekorera toppingen på de glutenfria muffinsen.
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 333 kcal