Kladdkakemuffins med lime

Du behöver

  • Muffins
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 msk rapsolja
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl glutenfritt mjöl
  • 1 krm salt
  • Topping
  • 300 g färskost
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 msk finrivet limeskal

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Muffins: Vispa ägg, socker och vaniljpulver pösigt.

  3. Tillsätt olja och det avsvalnade smälta smöret.

  4. Blanda kakao, bakpulver, glutenfritt mjöl och salt i en bunke.

  5. Vänd ner i äggvispet.

  6. Fyll smeten i medelstora muffinsformar till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Låt svalna helt.

  1. Topping: Vispa färskosten med florsockret slätt med elvisp.

  2. Tillsätt grädden lite i taget, under fortsatt vispning till en fluffig topping. Rör ner limeskalet.

  3. Spritsa eller dekorera toppingen på de glutenfria muffinsen.

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 333 kcal

Populära recept

Se alla