Glutenfria muffinssemlor
Du behöver
- 3 1/2 dl glutenfri mjölmix (semper eller lailas)
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 100 g smält smör (mjölkfritt om behövs)
- 1 dl mjölk (3%) eller mandeldryck
- florsocker till garnering
- Fyllning
- 100 g mandelmassa
- 2 msk mjölk eller mandeldryck
- 2 1/2 dl vispad grädde (alt kokosgrädde)
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Blanda glutenfritt mjöl (mix), kardemumma och bakpulver i en bunke.
-
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp (mycket luftigt).
-
Vänd ner det smälta smöret, mjölken och sist de torra ingredienserna.
-
Fyll semmel-muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt, till 2/3 med smet. Grädda semlorna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
-
När semlorna svalnat och ska serveras. Skär bort toppen på muffinsen, som ett lock.
-
Spritsa på mandelmassa uppvispad med lite mjölk eller mandeldryck. Spritsa på vispad grädde / kokosgrädde och lägg på locket. För smak och dekoration, pudra över florsocker strax före servering av muffins-semlan.
Smaklig semla :)
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 333 kcal