Glutenfria muffinssemlor

Glutenfria muffinssemlor

Annons

Du behöver

  • 3 1/2 dl glutenfri mjölmix (Semper eller Lailas)
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 100 g smält laktosfritt smör
  • 1 dl växtbaserad mjölk (3%)
  • Florsocker till garnering

Fyllning:

  • 100 g mandelmassa
  • 2 msk växtbaserad mjölk
  • 2 1/2 dl växtbaserad vispad grädde (ex kokosgrädde)

Annons

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda den glutenfria mjölmixen, kardemumman och bakpulvret i en bunke.

  3. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.

  4. Vänd ner det smälta smöret och mjölken, följt av de torra ingredienserna.

  5. Fyll semmel-muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt, till 2/3 med smet.

  6. Grädda semlorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna.

  7. När semlorna har svalnat och ska serveras, skär av toppen på muffinsen som ett lock.

  8. Spritsa på mandelmassa som har vispats upp med lite mjölk eller mandeldryck.

  9. Spritsa på vispad grädde eller kokosgrädde och lägg på locket.

  10. Pudra över florsocker strax före servering av muffins-semlan.

Smaklig semla!

Annons

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 270 kcal
  • Kolhydrater: 28g
  • Fett: 16g
  • Protein: 4g
  • Fiber: 1g

Serveringsförslag

Servera dessa glutenfria muffins-semlor på ett rustikt träfat för en hemtrevlig känsla. Lägg dem i pappersformar för ett stilrent intryck. Komplettera gärna med en kopp nybryggt kaffe eller te. Pudra florsocker precis innan servering för en fräsch look.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons