Glutenfria muffinssemlor

Du behöver

  • 3 1/2 dl glutenfri mjölmix (semper eller lailas)
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 100 g smält smör (mjölkfritt om behövs)
  • 1 dl mjölk (3%) eller mandeldryck
  • florsocker till garnering
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 2 msk mjölk eller mandeldryck
  • 2 1/2 dl vispad grädde (alt kokosgrädde)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Blanda glutenfritt mjöl (mix), kardemumma och bakpulver i en bunke.

  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp (mycket luftigt).

  4. Vänd ner det smälta smöret, mjölken och sist de torra ingredienserna.

  5. Fyll semmel-muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt, till 2/3 med smet. Grädda semlorna i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.

  6. När semlorna svalnat och ska serveras. Skär bort toppen på muffinsen, som ett lock.

  7. Spritsa på mandelmassa uppvispad med lite mjölk eller mandeldryck. Spritsa på vispad grädde / kokosgrädde och lägg på locket. För smak och dekoration, pudra över florsocker strax före servering av muffins-semlan.

Smaklig semla :)

Näringsvärden per portion:

  • Kalorier: 333 kcal

Populära recept

Se alla