
Glutenfria muffinssemlor
Annons
Du behöver
- 3 1/2 dl glutenfri mjölmix (Semper eller Lailas)
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 100 g smält laktosfritt smör
- 1 dl växtbaserad mjölk (3%)
- Florsocker till garnering
Fyllning:
- 100 g mandelmassa
- 2 msk växtbaserad mjölk
- 2 1/2 dl växtbaserad vispad grädde (ex kokosgrädde)
Annons
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Blanda den glutenfria mjölmixen, kardemumman och bakpulvret i en bunke.
-
Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
-
Vänd ner det smälta smöret och mjölken, följt av de torra ingredienserna.
-
Fyll semmel-muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt, till 2/3 med smet.
-
Grädda semlorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna.
-
När semlorna har svalnat och ska serveras, skär av toppen på muffinsen som ett lock.
-
Spritsa på mandelmassa som har vispats upp med lite mjölk eller mandeldryck.
-
Spritsa på vispad grädde eller kokosgrädde och lägg på locket.
-
Pudra över florsocker strax före servering av muffins-semlan.
Smaklig semla!
Annons
Näringsvärden per portion:
- Kalorier: 270 kcal
- Kolhydrater: 28g
- Fett: 16g
- Protein: 4g
- Fiber: 1g
Serveringsförslag
Servera dessa glutenfria muffins-semlor på ett rustikt träfat för en hemtrevlig känsla. Lägg dem i pappersformar för ett stilrent intryck. Komplettera gärna med en kopp nybryggt kaffe eller te. Pudra florsocker precis innan servering för en fräsch look.
Annons