Carinas Chokladkaka

Du behöver

  • 5 dl glutenfritt mjöl (kolla vetestärkelse)
  • 3 1/4 dl strösocker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 1/2 msk kacao
  • 225 g smält mjölkfritt smör
  • 3 st ägg
  • 2 1/4 dl kokande vatten

Smörkräm

  • 150 g mjölkfritt smör
  • 1 ägg
  • 200 g mandelmassa
  • 150 g florsocker (2,5 dl)

Hur gör man?

  1. Sätt ugnen på 175 grader, 165 grader om du har varmluftsugn.

  2. Ta fram smör och mandelmassa och låt dem bli rumsvarma.

  3. Blanda alla torra ingredienser

  4. Rör sedan i ägg, smör och vatten.

  5. Häll upp smeten i en långpanna, gärna med smörpapper under.

  6. Grädda i 15-20 min. Testa med en sticka att den är klar.

  7. Låt kakan svalna. Helst i rumstemperatur.

  8. Blanda alla ingredienser till smörkrämen i en beredare så den blir slät och fin. Att de är rumsvarma underlättar.

  9. Bred krämen på den kalla kakan och låt svalna något i kylen.

  10. Smält ett paket blockchoklad tillsammans med 2 msk olja och bred det över smörkrämen.

  11. Ställ den igen svalt och skär efter en stund upp den i lagom stora rutor. Blir den för kall finns risk att chokladen på ytan spricker.

Bör förvaras i kyl eller frys.

Populära recept

Se alla