Carinas Chokladkaka
Du behöver
- 5 dl glutenfritt mjöl (kolla vetestärkelse)
- 3 1/4 dl strösocker
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 4 1/2 msk kacao
- 225 g smält mjölkfritt smör
- 3 st ägg
- 2 1/4 dl kokande vatten
Smörkräm
- 150 g mjölkfritt smör
- 1 ägg
- 200 g mandelmassa
- 150 g florsocker (2,5 dl)
Hur gör man?
-
Sätt ugnen på 175 grader, 165 grader om du har varmluftsugn.
-
Ta fram smör och mandelmassa och låt dem bli rumsvarma.
-
Blanda alla torra ingredienser
-
Rör sedan i ägg, smör och vatten.
-
Häll upp smeten i en långpanna, gärna med smörpapper under.
-
Grädda i 15-20 min. Testa med en sticka att den är klar.
-
Låt kakan svalna. Helst i rumstemperatur.
-
Blanda alla ingredienser till smörkrämen i en beredare så den blir slät och fin. Att de är rumsvarma underlättar.
-
Bred krämen på den kalla kakan och låt svalna något i kylen.
-
Smält ett paket blockchoklad tillsammans med 2 msk olja och bred det över smörkrämen.
-
Ställ den igen svalt och skär efter en stund upp den i lagom stora rutor. Blir den för kall finns risk att chokladen på ytan spricker.
Bör förvaras i kyl eller frys.