Cheesecakesandwich

Du behöver

  • 200 g glutenfria digestivekex
  • 200 g cashewnötter (osaltade)
  • 75 g smält smör
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)
  • 500g naturell färskost av cream cheese typ
  • 250 g blåbär (gärna små)
  • 2 krm vaniljpulver (går också bra med frön
  • från en vaniljstång)

Hur gör man?

  1. Mixa digestivekex med cashewnötterna i

en beredare och rör ner smöret.

  1. Dela kexdegen i 2 delar och tryck ut den

ena delen i en bakpapperkläd form. Ca

25x15cm

  1. Rör ihop kondenserad mjölk, färskost,

blåbär och vaniljpulver i en bunke.

  1. Häll smeten i formen och ställ in i frysen

minst 3 timmar.

  1. Tryck ut andra halvan av kexen ovan på

ostblandningen.

  1. Frys i minst 1 timme till.

  2. Ta ut ca 10min före servering och skär i

bitar.

  1. Vill du förvara den ett längre tag i frysen,

se till att stoppa den i en fryspåse så den inte

får fryssmak.

Populära recept

Se alla