Cheesecakesandwich
Du behöver
- 200 g glutenfria digestivekex
- 200 g cashewnötter (osaltade)
- 75 g smält smör
- 1 burk sötad kondenserad mjölk (400g)
- 500g naturell färskost av cream cheese typ
- 250 g blåbär (gärna små)
- 2 krm vaniljpulver (går också bra med frön
- från en vaniljstång)
Hur gör man?
- Mixa digestivekex med cashewnötterna i
en beredare och rör ner smöret.
- Dela kexdegen i 2 delar och tryck ut den
ena delen i en bakpapperkläd form. Ca
25x15cm
- Rör ihop kondenserad mjölk, färskost,
blåbär och vaniljpulver i en bunke.
- Häll smeten i formen och ställ in i frysen
minst 3 timmar.
- Tryck ut andra halvan av kexen ovan på
ostblandningen.
-
Frys i minst 1 timme till.
-
Ta ut ca 10min före servering och skär i
bitar.
- Vill du förvara den ett längre tag i frysen,
se till att stoppa den i en fryspåse så den inte
får fryssmak.