Världens godaste tekakor
Du behöver
- 50 g smör
- 2,5 dl mjölk
- 25 g jäst
- 1 msk ljus sirap
- 0,5 tsk salt
- 0,25 tsk xantangummi (alt. 1 tsk Fiberhusk)
- 6 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd
Hur gör man?
-
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
-
Smula jästen i en bunke och häll på lite av degvätskan, rör till jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av degvätskan.
-
Tillsätt salt och sirap. Mät upp mjölmixen och rör ner xantangummi eller Fiberhusk i mjölet.
-
Vispa ner mjölmixen med hjälp av elvispen och vispa degen ett par minuter. Degen ska bli kladdig. Låt jäsa i bunken i 15 min.
-
Klicka ut degen i 6 st lika stora bitar på ett bakplåtspapper, degen ska fortfarande vara kladdig, pudra över mjöl och jämna till tekakorna med lätt hand så de får rätt form.
-
Låt jästa i ytterligare 10 min på plåten.
-
Grädda mitt i ugnen i ca 6 min i 250 grader.