Världens godaste tekakor

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 msk ljus sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk xantangummi (alt. 1 tsk Fiberhusk)
  • 6 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röd

Hur gör man?

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

  2. Smula jästen i en bunke och häll på lite av degvätskan, rör till jästen löst upp sig, tillsätt sedan resten av degvätskan.

  3. Tillsätt salt och sirap. Mät upp mjölmixen och rör ner xantangummi eller Fiberhusk i mjölet.

  4. Vispa ner mjölmixen med hjälp av elvispen och vispa degen ett par minuter. Degen ska bli kladdig. Låt jäsa i bunken i 15 min.

  5. Klicka ut degen i 6 st lika stora bitar på ett bakplåtspapper, degen ska fortfarande vara kladdig, pudra över mjöl och jämna till tekakorna med lätt hand så de får rätt form.

  6. Låt jästa i ytterligare 10 min på plåten.

  7. Grädda mitt i ugnen i ca 6 min i 250 grader.

Populära recept

Se alla